Upoznajte naše predavače

Robert Ljubek, mag. ing. mech.

Robert je nastavnik na Tehničkoj školi Ruđera Boškovića te član upravljačkog tima regionalnog centra kompetentnosti Ruđera Boškovića. U školi predaje robotiku i aditivne tehnologije (3d printanje), 3D crtanje i dizajn. Vodi tvrtku Limitless Design te Limitless STEAM Laba. Područja profesionalnog interesa su mu robotika, aditivne tehnologije i bespilotne letjelice. 

Slobodno vrijeme ispunjava mu maketarstvo i modelarstvo funkcionalnih aviona, dronova, generalno bespilotnih letjelica za čiju izradu nastoji koristiti najmodernije tehnologije i softvere.

Andreas Grđan

Andreas radi kao Android developer u firmi koja razvija mobilne aplikacije za mnoge softverske tvrtke. Trenutno radno mjesto mu omogućava rad na izazovnim projektima, koristeći moderne tehnologije kako bi na što efikasniji način riješili probleme s kojima se svakodnevno susrećemo.

Stručni interes koji ga okupiraju su rad na arhitekturi aplikacije, back end servisima, ali ne izbjegava niti rad s elektronikom u području IoT-a.

Svoje hobije veže uz posao, tako da radi male projekte (IoT) na kojima isprobava i uči nove stvar, a slobodno vrijeme uglavnom provodi na motoru ili izletima s djevojkom. 

Dino Kurelović

Dino radi kao razvojni programer u firmi koja razvija računalne igre, a osim u Unity engineu radi i u Unrealu. Inače je predavač i mentor na Digitalnoj akademiji, programu za razvijanje digitalne pismenosti kod djece te na programu razvoja igara u Unityju za djecu od 7.razreda osnovne škole do 2.razreda srednje škole. Bogato predavačko iskustvo stekao je i na programima obrazovanja za odrasle te na specijalističkim seminarima, a osim što predaje, sudjelovao je u izradi sadržaja za navedene programe.

Iako nema puno slobodnog vremena, kad ga nađe voli zaigrati dobru igricu, voziti motor ili nekamo otputovati.

Dr. sc. Sanja Bernat Gazibara, mag. ing. geol

Sanja je zaposlena kao poslijedoktorandica na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Zavodu za geologiju i geološko inženjerstvo. Profesionalno se bavi primjenom daljinskih metoda istraživanja u inženjerskoj geologiji i istraživanju klizišta. 

Kada ne radi na fakultetu, Sanja će kao prava ljubiteljica dobre glazbe otići na rock koncert ili na festival. Kada preferira mirniju varijantu odmora, uputit će se u šetnju šumom s prijateljima, kuhati izmišljena jela, raditi na DIY projektima i plesati sa svojom dvogodišnjom kćerkicom.

 

Doc. dr. sc. Zoran Kovač, mag. ing. geol.

Zoran se bavi proučavanjem kvalitativnog i kvantitativnog stanja podzemne vode, određivanjem podrijetla vode i zaštitom podzemne vode. Područja njegovog interesa su šarolika, pa su tako na listi hidrogeologija, hidrogeokemija i izotopna hidrologija.

Kao tati malenog dječaka ne ostaje mu puno slobodnog vremena za hobije, jer svo vrijeme odlazi na druženje tata-sin dueta. 

Tomislav Brenko, mag. geol.

Tomislav radi kao kao asistent na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Zavodu za mineralogiju, petrologiju i mineralne sirovine. Sudjeluje u izvođenju vježbi iz kolegija Optička mineralogija i Sistematska mineralogija, a znanstveni interes mu je temeljen na mineralogiji i geokemiji željezne rude, geoarheologiji, te geokemiji okoliša.

Kad ne proučava mineralne sirovine i geokemiju okoliša, voli se penjati na planine, igrati badminton ili otići na dobar koncert.

Dr. sc. Michaela Hruškova Hasan

Michaela je zaposlena kao voditeljica Laboratorija za analizu geoloških materijala na Sveučilištu u Zagrebu, Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, na Zavodu za mineralogiju, petrologiju i mineralne sirovine. Organizira rad laboratorija u sklopu nastave, stručne prakse trenutačnih projekata te surađuje na stručnim studijama RGNf-a.

Dok neki svoje slobodno vrijeme provode mirno, Michaela ipak voli dinamiku, stoga se u slobodno vrijeme voli aktivno opuštati u prirodi. 

Izv. prof. dr. sc. Martin Krkač, dipl. ing. geol.

Martin je zaposlen na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Zavodu za geologiju i geološko inženjerstvo. Profesionalni interesi temelje mu se na inženjerskoj geologiji, a glavna tema njegovog istraživanja su klizišta, odnosno praćenje i predviđanje klizišta.

Kad ne predviđa klizišta,  slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi – šetajući psa ili slušajući alternativnu muziku. Kad bi imao više vremena, volio bi posvetiti podvodnom ribolovu.

Doc. dr. sc. Iva Kolenković Močilac, dipl. ing. geol.

Iva je zaposlena na Zavodu za geologiju i geološko inženjerstvo RGNF-a. Bavi se istraživanjima dubokog podzemlja u geoenergetske svrhe, odnosno istraživanjima geologije nafte i geotermalne energije, a istraživanja usmjerava i na procjenu potencijala za geološko skladištenje ugljikovog dioksida te podzemno skladištenje energije.

Uključena je u mnoge projekte od kojih se izdvajaju: HRZZ projekt GEODEP kojem je cilj procjena geoenergetskog potencijala istočnoga dijela Dravske depresije i dva H2020 projekta iz domene skladištenja i korištenja CO2 te podzemnog skladištenja vodika. Uz sve to, uključena je i u brojne aktivnosti popularizacije geologije.

Slobodno vrijeme najviše voli provoditi obitelji u prirodi, a voli i vrtlariti.

Izv. prof. dr. sc. Marko Cvetković, dipl. ing. geol.

Ovaj izvanredni profesor i doktor znanosti se bavi istraživanjem ležišta ugljikovodika i energetskim potencijalom podzemlja. 

Marko je voditelj je jednog znanstvenog projekta GEODEP financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost i popularizacijskog projekta RM@Schools ESEE za Hrvatsku financiranog od EIT Raw Materials.

Kad ne istražuje ležišta ugljikovodika i što se sve nalazi korisno u podzemlju, slobodno vrijeme će rado posvetiti planinarenju, biciklizmu i podvodnom ribolovu.

Prof. dr. sc. Jelena Parlov, dipl. ing.geo

Jelena se bavi izučavanjem podzemne vode, njezinim rasporedom u prostoru i gibanjem kroz poroznu sredinu (tlo ili stijenu). Proučava fizikalne i kemijske značajke podzemne vode koje su rezultat interakcije vode s tlom, sedimentom ili stijenom te drugim segmentima okoliša uključivo i čovjeka. 

U slobodno vrijeme voli putovati na nova mjesta, a posebno mjesto u srcu ima boravak u prirodi.

Prof. dr. sc. Bruno Tomljenović, dipl. ing. geol.

Ovaj geolog radi na RGN fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao redoviti profesor gdje predaje predmete iz skupine temeljnih geoloških disciplina među kojim su Strukturna geologija, Tektonika i Seizmotektonika.

Trenutni znanstveni interes mu je usmjeren na rekonstrukciju potpovršinske geološke građe i prepoznavanje potencijalnih seizmogenih rasjeda na području Dinarida i Panonskog bazena u Hrvatskoj.

Kad ne podučava na fakultetu, bavi se sportom ili glazbom, a nije mu stran ni uzgoj jabuka, maslina i vinove loze.

Galla Uroić, mag. ing. min.

Galla je studentica na poslijediplomskom doktorskom studiju na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorsku disertaciju radi iz područja izrade i provjere inženjerskih barijera na dubokim geološkim odlagalištima istrošenog nuklearnog goriva, a stručni i profesionalni interesi su joj projektiranje odlagališta, zaštita okoliša, rad u laboratoriju te uključivanje dionika u program gospodarenja radioaktivnim otpadom.

U slobodno vrijeme bavi se biciklizmom, učenjem stranih jezika, čitanjem SF-a, publicistike, stručne literature ili grafičkih novela i uz sve to skuplja glazbene ploče.

Ana Uglešić, obrazovna savjetnica

Ana je obrazovna savjetnica u Institutu za razvoj obrazovanja, koji je ujedno i jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj. Specijalizirana je za savjetovanje o studiju u SAD-u te održava individualna i grupna savjetovanja, webinare, predavanja u srednjim školama i na fakultetima na temu studija u Hrvatskoj i inozemstvu. 

U IRO-u je pokrenula 2 programa:

  • Što nakon srednje? koji uključuje predavanja o obrazovnim mogućnostima po završetku srednje škole koje održava za srednje škole diljem Hrvatske
  • Obrazovni četvrtak u IRO-u koji uključuje seriju webinara i predavanja uživo o raznim temama iz područja visokog obrazovanja, od pretrage visokih učilišta i prijava do traženja financijske potpore.

Organizatori radionica

kontaktiraj nas

Ako imaš pitanja, slobodno nam piši na:

katarina@huki.hr

Zaprati nas