Završna konferencija projekta STEM Akademija: najnoviji trendovi i prakse za popularizaciju STEM-a među djecom i mladima

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), u suradnji s partnerima – Institutom za razvoj obrazovanja, Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Visokim učilištem Algebra, danas će, 27. lipnja,  na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održati završnu konferenciju projekta STEM akademija.

Završna konferencija fokusirat će se na popularizaciju STEM područja među djecom i mladima te će okupiti stručnjake, edukatore i organizacije civilnog društva iz tog područja.

Zanimljiva predavanja renomiranih stručnjaka iz STEM područja, koji će podijeliti najnovije trendove, metode i prakse u popularizaciji STEM-a među djecom i mladima, fokusirat će se na važnost STEM obrazovanja, poticanje kreativnosti i inovativnosti te razvoj digitalnih vještina.

PLAN PROGRAMA

15:35 – 15:45 Kratko predstavljanje projekta „STEM akademija“

15:30 – 15:35 Okupljanje i otvaranje konferencije

15:45 – 16:00 Predstavljanje istraživanja i vodiča za OCD „Koraci prema uspješnoj popularizaciji STEM-a kod djece i mladih“

16:00 – 16:45 Fireside chat „Razvoj STEM područja kod djece i mladih – iskustva iz prakse“

16:45 Prigodna zakuska uz druženje sa ostalim sudionicima

Najveći dio konferencije bit će posvećen interaktivnoj panel diskusiji u kojoj će sudionici raspravljati o izazovima i mogućnostima u popularizaciji STEM-a među djecom i mladima. Panelisti će zajednički istraživati načine kako motivirati mlade ljude za STEM područje, kako prilagoditi nastavne metode i kurikulume te kako podržati razvoj STEM talenata među djecom. Dinamična diskusija potaknut će razmjenu ideja i iskustava među sudionicima.

Ova konferencija pružit će iznimno vrijedne uvide u najnovija dostignuća u popularizaciji STEM-a te će sudionicima predstaviti nove perspektive i pristupe u edukaciji mladih. Sudionici će imati priliku povezati se s drugim stručnjacima iz područja obrazovanja i organizacija civilnog društva, što će zasigurno doprinijeti daljnjem razvoju i unapređenju STEM područja u Hrvatskoj.

Provedba projekta STEM akademija započela je 29.06.2021. i ukupnog je trajanja dvije godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.224.392,86 kn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *