HUKI provodi istraživanje o popularnosti STEM područja: Ovo su načini da se uključite i benefiti sudjelovanja

HUKI provodi istraživanje o popularnosti STEM područja: Ovo su načini da se uključite i benefiti sudjelovanja

HUKI u sklopu projekta UP.04.2.1.10.0089 “STEM akademija” sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske provodi istraživanje s ciljem otkrivanja stanja popularizacije STEM-a od strane civilnog sektora. Cilj i svrha istraživanja je identifikacija iskustva i prilika kod popularizacije STEM aktivnosti, gdje je krajnji cilj omogućiti postojećim i novim organizacijama civilnog društva koje su zainteresirane za provođenje aktivnosti popularizacije STEM-a informacije o ključnim izazovima s kojima su organizacije civilnog društva suočene pri provođenju programa popularizacije STEM područja među djecom i mladima.

Ako se vaša organizacija bavi popularizacijom STEM-a među mladima, slobodno pročitajte nastavak ovog bloga jer se možete uključiti u istraživanje koje provodimo.

Više o projektu

Projekt ima za cilj ojačati kapacitete dviju organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a među mladima. Ciljana skupina unutar projekta su organizacije civilnog društva koje svojim djelovanjem žele pridonijeti popularizaciji STEM područja među djecom i mladima, odnosno krajnjim korisnicima ovog projekta. Nositelj projekta je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, a projekt se provodi u suradnji s partnerima: Institutom za razvoj obrazovanja, Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Visokim učilištem Algebra.

Više o istraživanju – kako se uključiti i što time dobiva moja organizacija?

Ako biste se uključili u istraživanje, koje će provoditi Institut za inovacije, globalni think-tank fokusiran na otkrivanje temeljnih principa ljudske spoznaje, osjećaja i ponašanja koji se primjenjuju na maksimiziranje individualnih / organizacijskih sposobnosti za kreativno i strateško razmišljanje, rješavanje problema i donošenje odluka, dobili biste priliku za sudjelovanje na našem STEM festivalu.

Gdje? Na kampusu Visokog učilišta Algebra u Zagrebu.

Kada? Od 20. do 22. listopada 2022.

Za sve koji sudjeluju u istraživanju postoji mogućnost predstavljanja rada organizacija na festivalu pred više od 300 sudionika (koliko ih je očekivano tijekom trodnevnog održavanja).

Ukoliko ste zainteresirani te biste se voljeli uključiti u istraživanje, za detalje sudjelovanje javite se na mail zdeslav@huki.hr.

Što sudjelovanje podrazumijeva?

Nakon popunjavanja i slanja obrasca, slijedi i samo istraživanje u obliku intervjua putem Zoom platforme za video pozive u trajanju do 30 minuta. Detalje oko termina i formata intervjua dogovorit ćete s kolegama iz Instituta.